Uitgaan

Eindelijk weer een optreden in de Cultuurschuur

Adverentie

Wieringerwerf – Een spannend moment voor alle mensen voor en achter de schermen om na anderhalf jaar de draad weer op te pakken. Al snel voelden de vrijwilligers en de bezoekers zich als vanouds als een vis in het water. Eindelijk mocht afgelopen zondagmiddag 29 augustus de Cultuurschuur te Wieringerwerf de deuren openen. Niet alleen voor hen was het even schakelen; ook de artiest van deze middag stond sinds lange tijd in de schijnwerpers.

De optredende artiest was Arie Vuyk, afkomstig uit Rotterdam en naast cabaretier ook een ware woordkunstenaar en een begenadigd zanger. Voor de derde keer ondernam hij de reis naar de Wieringermeer om met een vernieuwd programma het publiek te vermaken. Al in de eerste minuut vielen de bezoekers als een blok voor hem. In de sfeervolle, intieme theaterzaal stelde Arie zich met een waterval van Nederlandse spreekwoorden aan het publiek voor.Daarmee was de toon gezet en er volgde een interactieve en vlot gespeelde voorstelling.

Hilarisch waren de conferences over alledaagse onderwerpen waar iedereen zich in kon herkennen. Telefonisch doorverbonden worden via de vele keuzemenu’s bijvoorbeeld, of over de Vrije school.
Met een minimum aan materiaal zette Arie Vuyk een aantal levensechte typetjes neer. Door een alpinopet over de ogen te trekken was hij een echte inbreker, een sigaret maakte van hem een stoere Rotterdamse havenwerker. De Afrikaanse vingerpiano was de eenvoudige begeleiding van enkele liedjes die daardoor nog meer impact kregen. Dat Arie Vuyk een ware woordkunstenaar is bleek ook uit de gedichten die hij voordroeg. Velen goed voor een schaterlach, anderen om stil van te worden in een tijd dat de wereld helemaal van slag lijkt.

De teksten van Arie Vuyk smaken naar meer en er wordt in de Wieringermeer dan ook door velen weer reikhalzend uitgekeken naar een vierde optreden van dit multitalent uit Rotterdam.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button