Overige

Op zoek naar een vertaling? Hier moet je op letten!

Advertentie:

Onze maatschappij internationaliseert nog steeds in een hoog tempo. Iedereen komt hierdoor steeds vaker in aanraking met andere talen. Dit kan gebeuren tijdens een vakantie, maar ook tijdens het bezoeken van horecagelegenheden of in werksferen. Deze internationalisering zorgt voor een groei in de taalbarrière. De groter wordende taalbarrière kan op verschillende manieren worden opgelost. Denk hierbij aan het internationaal aanleren van één taal, het jezelf aanleren van alle talen of door gebruik te maken van een manier van vertaling. Omdat de eerste twee oplossingen vrij onrealistisch zijn geven we je in deze blog enkele tips omtrent de laatste oplossing. Deze heeft betrekking op het vinden en gebruiken van een juiste vertaling.

Soort vertaling

Voordat je op zoek gaan naar een vertaling is het belangrijk om te bepalen wat voor soort vertaling je nodig hebt. Wanneer je op het terras in Spanje een drankje wilt bestellen, dan kun je de vertaling prima door Google Translate laten vertalen. Wil je echter een officieel document zoals een akte vertalen, dan dient dit door een professioneel taalbureau gedaan te worden. Officiële vertaalde documenten zijn namelijk alleen maar rechtsgeldig als deze door een beëdigd vertaalbureau zijn vertaald. Voor een vertaling van bijvoorbeeld een reisprogramma kun je overigens weer prima gebruik maken van een niet-beëdigd vertaalbureau. Dit scheelt je een hoop geld en als het document niet 100% juist is vertaald is dit ook niet het grootste probleem.

Vertaalbureau

Er zijn anno 2021 in Nederland ontzettend veel vertaalbureaus te vinden. Deze zijn helaas niet allemaal van even goede kwaliteit. We raden je daarom uit om alleen in zee te gaan met beëdigde vertaalbureaus, of bijvoorbeeld vertaalbureaus uit de buurt. Dit komt omdat je dankzij de beëdiging van het vertaalbureau weet je dat je altijd kwalitatieve vertalingen krijgt. Als het vertaalbureau in de buurt ligt, dan kun je vaak op basis van verhalen van buurtbewoners wel beoordelen of het vertaalbureau kwalitatief werk levert. Woon je bijvoorbeeld in Den Haag en zoek je bijvoorbeeld een vertaalbureau den Haag? Vraag dan eens rond in een buurt-app of iets dergelijke of bekenden van jou ervaring hebben met dit vertaalbureau!

Toon meer

Reclame Regio Noordkop

Bovenstaand bericht is aangeleverd aan Regio Noordkop en voor plaatsing is betaald. Regio Noordkop is niet verantwoordelijk voor aard en inhoud van het bericht. Vragen over bovenstaand of soortgelijke berichten? Mail naar hoofdredactie@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button