Den Helder

Opknapbeurt uitkijktoren gaat nu echt van start

Adverentie

Den Helder – Het was al eerder gemeld en gepland, maar het onderhoud werd eerder dit jaar uitgesteld. Nu krijgt de uitkijktoren bij de Helderse Vallei alsnog de benodigde grondige opknapbeurt. De toren wordt geschilderd door schildersbedrijf HSB-schilders.

Op donderdag 8 september 2021 start het schildersbedrijf eerst met het bouwen van een steiger bij de uitkijktoren, zodat de werkzaamheden veilig en vlot kunnen worden uitgevoerd. Vanaf 8 september tot eind oktober 2021 is de uitkijktoren niet toegankelijk voor het publiek. De bouw van de steiger duurt ongeveer anderhalve week. De schilderwerkzaamheden starten op maandag 20 september 2021.

De doorlooptijd van de werkzaamheden is afhankelijk van het weer. Vooralsnog wordt vanaf de start van de schilderwerkzaamheden (vanaf 20 september 2021) uitgegaan van drie à vier weken. De verwachting is dat eind oktober 2021 de werkzaamheden zijn afgerond.

Uitkijktoren Balgzand
Een mooi alternatief is de nieuwe uitkijktoren aan de rand van het natuurgebied Balgzand in de Balgzandpolder. De uitkijktoren is bijna 10 meter hoog en biedt een adembenemend uitzicht over de vogelrijke Balgzandpolder tot aan de kust van Texel en Wieringen. De uitkijktoren is te beklimmen, omdat het hier om een toren gaat die helemaal open is.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button