JeugdKop van Noord-Holland

Striptekenwedstrijd: Droppie Water 40 jaar

Droppie Water bestaat 40 jaar! En dat gaan de 21 waterschappen vieren. Het stripfiguurtje leert kinderen alles over schoon en voldoende water en veilige dijken. Alle basisscholen in Nederland ontvangen rond 1 september een uitnodiging om mee te doen aan een striptekenwedstrijd.

In 1981 verscheen de eerste strip van Droppie Water in Zuid-Holland bij het toenmalige Hoogheemraadschap van Schieland. Deze strip ging over het schoonmaken van rioolwater. De striptekenwedstrijd heeft hetzelfde onderwerp. De leerlingen mogen de strip zelf afmaken. De origineelste en mooist ingekleurde strip wint een prijs. Insturen kan tot 24 september. Op 8 oktober, de Dag van de Duurzaamheid, reiken Janouk Kelderman van Klokhuis en de striptekenaar van Droppie Water, Robert van der Kroft, de prijs uit op de school van de winnende leerling.

Het allereerste stripboekje, “De reis van het afvalwater”, is vernieuwd. Het is herschreven naar de laatste inzichten die plaatsvinden op de rioolwaterzuivering. Ook de titel is iets anders geworden. Het heet nu ‘De reis van het rioolwater’. Alle basisscholen krijgen een exemplaar van dit vernieuwde boekje. Het boekje is ook te bestellen via de webshop van Droppie..

Droppiewater.nl
De website van Droppie, droppiewater.nl, is dé kindersite van de waterschappen. De website is speels,  leerzaam en interactief. Kinderen komen op een grappige manier van alles te weten over water en waterschappen: droge voeten, sterke dijken en voldoende en schoon water. Er is een duidelijk onderscheid in Droppie thuis (spelletjes en weetjes) en Droppie op school (een digitale lesmodule).

De lesmodule, “Droppie Water in de klas”, is voor groep 3/4, 5/6 en 7/8. Via klikplaten, lesbladen, games en proefjes leren de kinderen van alles over water. De site voor thuis is voor kinderen van 4 tot 12 jaar en heeft een speelse, kleurrijke vormgeving. Naast de games, de grote Droppie Quiz en de klikplaten die allerlei weetjes, foto’s en video’s herbergen, is er een beeldbank en een plek voor spreekbeurten en proefjes. Bovendien kunnen de kinderen vragen aan Droppie stellen. Voor de jongste kinderen zijn er natuurlijk ook spelletjes, kleurplaten en liedjes.

Droppie heeft sinds kort ook een Facebookpagina. Daar staat ook alle info over de striptekenwedstrijd.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button