Schagen

Werkzaamheden aan de Stolperbasculebrug

Adverentie

Schagen – De provincie Noord-Holland voert reparaties uit aan de Stolperbasculebrug (N248) in Schagen. Vanwege de werkzaamheden is de brug van vrijdag 3 september op zaterdag 4 september 2021 afgesloten. Gemotoriseerd verkeer volgt een omleidingsroute.

Er zijn reparaties nodig aan het brugdek. Een van de planken wordt vervangen en krijgt een nieuwe slijtlaag. Om de verkeershinder te beperken wordt in de avond gewerkt. WaakSaam voert het werk uit. Vanwege de werkzaamheden is de Stolperbasculebrug gestremd voor gemotoriseerd verkeer van vrijdag 3 september 20.00 uur tot zaterdag 4 september 06.00 uur. De omleidingsroute loopt via de N9, N99 en de N249. Klik hier voor de omleidingsroute.

(Brom)fietsers en voetgangers

De brug blijft bereikbaar voor (brom)fietsers en voetgangers. Op vrijdagavond rijden er nog enkele ritten van Connexxion lijn 152 via de Stolperbasculebrug. WaakSaam leidt de bus langs het werk op de brug.

Vanaf vrijdag 3 september 20.00 uur tot zaterdag 4 september 06.00 uur kan de brug niet bediend worden. Onderdoorvaart onder de brug is wel mogelijk (doorvaarthoogte 4.50 m onder de klep en doorvaarthoogte 4.30 onder het vaste deel van de brug).

Vervanging Stolperbasculebrug

De Stolpersbasculebrug staat op de nominatie om vervangen te worden in 2024. Tot het moment dat een nieuwe brug gebouwd is zorgt WaakSaam voor het onderhoud van de huidige brug. Kijk voor meer informatie op: www.noord-holland.nl/stolperbasculebrug.

Vragen? Neem contact op met het Servicepunt van de provincie Noord-Holland: 0800-0200 600 of via e-mail naar servicepunt@noord-holland.nl.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button