Den HelderPolitiekVideo

Afscheid Helderse wethouders druk bezocht (video)

Den Helder – Collega bestuurders, de oud burgemeester, gemeenteraadsleden, ambtenaren maar ook inwoners kwamen donderdagmiddag in grote getallen opdraven voor het afscheid van Kees Visser, Tjitske Biersteker, Heleen Keur, Remco Duijnker en gemeentesecretaris Robert Reus. In theater de Kampanje werd er tijdens de receptie stilgestaan bij hetgeen zij betekend hebben voor Den Helder. Voor Duijnker en Visser is het vertrek niet definitief.

Robert Reus is de afgelopen zes jaar gemeentesecretaris geweest in Den Helder. Hij is inmiddels gestart in Alkmaar, waar hij bij de gemeente dezelfde functie vervult. Het was vooral de aantrekkingskracht van een nieuwe uitdaging die hem deed wisselen van werkgever. De afgelopen jaren heeft Reus de stad en de gemeentelijke organisatie op een positieve manier zien veranderen. Hij hoopt dat dit wordt doorgezet.

De vertrekkende wethouders hebben allemaal een bestuursperiode van vier jaar achter de rug. Toch zijn een aantal van hen al veel langer actief in de Helderse politiek. Kees Visser bijvoorbeeld, is al zestien jaar betrokken bij de gemeente Den Helder en heeft een soort knipperlichtrelatie met het wethouderschap. Hij vertrekt niet helemaal van het politieke toneel en is op maandag nog beëdigd als raadslid voor de VVD. Visser is nog niet actief opzoek naar een nieuwe functie. “Het ondernemerschap kriebelt wel weer een beetje”, zei hij donderdag.

Ook Tjitske Biersteker heeft een lange staat van dienst in den Helder. Na zestien jaar raadslidmaatschap en daarna vier jaar wethouderschap voor de ChristenUnie gaat zij met pensioen. De collegekamer ruilt zij in voor haar camper, waarmee ze van plan is om samen met haar hond lekker van de natuur te genieten. Biersteker kondigt aan dat zij de tijd die overblijft graag in vrijwilligerswerk blijft steken.

Heleen Keur stopt ook al wethouder en is naar eigen zeggen ‘in between jobs’, ze weet nog niet wat ze hierna gaat doen. Keur is al sinds 2002 actief binnen de lokale politiek en begon in haar thuisgemeente Andijk als raadslid voor het CDA. Toen burgemeester Jan de Boer bedankte haar voor haar bijdrage aan de gemeente en stond daarbij ook stil bij het verlies van haar dochter in de afgelopen raadsperiode. Geëmotioneerd bedankte zij in haar afscheidstoespraak haar collega’s en de ambtelijke ondersteuning die haar in die zware tijden goed hebben bijgestaan.

De laatste vertrekkende wethouder, Remco Duijnker, zwaait af maar heeft zijn terugkeer al aangekondigd. In maart 2024 vervangt hij Michiel Wouters als wethouder. Duijnker stapte vier jaar geleden in de functie, oorspronkelijk voor de Seniorenpartij. Later stapte hij over naar Beter voor Den Helder. Voor Duijnker voelde het een beetje gek, omdat het afscheid eigenlijk geen afscheid is. Hij blijft ook de komende anderhalf jaar nauw betrokken bij de Helderse politiek, zodat hij voldoende ingelezen is wanneer hij het stokje van Wouters moet overnemen.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

1 reactie

  1. Het laatste woord in het filmpje kwam van de burgemeester, zoals het hoort. Zijn advies “wat je ook doet, volg je hart, dan komt het altijd goed” volg ik uiteraard op. Ik ga mijn hart volgen en de gemeentelijke politiek negeren omdat het totaal geen inhoud heeft. Vooral geen democratische inhoud waaraan ik hard zal meewerken om niet te stemmen bij gemeenteraadsverkiezingen.

Back to top button
%d bloggers liken dit: