Cultuur/NatuurHollands Kroon

Staatsbosbeheer organiseert opschoondag bij het Robbenoordbos

Den Oever – Staatsbosbeheer organiseert een opschoonactie bij het Robbenoordbos in de Wieringermeer, op zaterdag 17 september van 9:30 tot ongeveer 12:00 uur. Doel van de actie is om zoveel mogelijk afval te verzamelen in natuurgebieden, zodat de natuur weer een stuk schoner wordt.

Het Robbenoord- en Dijkgatbos zijn de grootste bosgebieden die de Kop van Noord-Holland rijk is. Hoewel de bossen in de Wieringermeer nog relatief jong zijn, is er al een grote diversiteit in bomen, planten, dieren, mossen en paddenstoelen. Helaas is vooral langs de randen van het bos veel zwerfafval te vinden. Met de opruimactie wil Staatsbosbeheer voorkomen dat bijvoorbeeld dieren hierdoor gewond raken of ziek worden.

Aanmelden
Iedereen vanaf acht jaar en ouder is welkom om mee te helpen. Het is wel belangrijk dat deelnemers in redelijke conditie zijn en dat regelmatig bukken geen probleem is. Vrijwilligers die mee willen helpen om samen met de boswachters de natuur weer een stukje schoner te maken kunnen zich aanmelden door een e-mail te sturen aan de boswachter m.folkertsma@staatsbosbeheer.nl.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button