Cultuur/NatuurDen Helder

Subsidie voor evenementen in Den Helder

Advertentie:

Den Helder – Wie volgend jaar een evenement of publieksactiviteit in Den Helder wil organiseren en een financieel steuntje in de rug nodig heeft, kan bij de gemeente een financiële bijdrage aanvragen. Aanvragen voor evenementensubsidie moeten vóór 1 oktober 2022 bij de gemeente binnen zijn. Evenementen gericht op de sectoren maritiem, techniek en energie hebben een grotere kans op een bijdrage in de kosten.

Op www.denhelder.nl/evenementensubsidie staat hoe de evenementensubsidie kan worden aangevraagd. Daar staan ook de ‘Subsidieverordening evenementen Den Helder 2020’ en de bijbehorende nadere regels. Vanaf 1 september 2022 kan men de evenementensubsidie aanvragen. Wethouder Fotigui Camara: “Veel organisatoren van evenementen hebben het niet makkelijk gehad, de afgelopen periode. Voor het jaar 2023 is ruim € 150.000 beschikbaar om evenementen financieel te steunen. Ik hoop dat we volgend jaar weer veel mooie evenementen in Den Helder, Julianadorp en Huisduinen tegemoet kunnen zien.”

De gemeente ondersteunt niet alleen bestaande initiatieven maar daagt ook organisaties uit om nieuwe evenementen of activiteiten te ontwikkelen. En dan vooral gericht op de maritieme-, techniek- of energiesector. Ook blijft het mogelijk voor culturele, sportieve of andere vermakelijke evenementen of publieksactiviteiten evenementensubsidie aan te vragen, als dat noodzakelijk is voor het laten plaatsvinden ervan.

Meer informatie
Voor meer informatie over de evenementensubsidie kunnen inwoners contact opnemen met Mary Laan, beleidsadviseur Vrijetijdseconomie, email: m.laan@denhelder.nl. Of met Julian Bor, e-mail: j.bor@denhelder.nl.Citymarketing zorgt voor advies, ondersteuning, promotie en afstemming van evenementen. Voor meer informatie hierover kan men contact opnemen met Manouk van Deutekom via 0223-674603.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button