Cultuur/NatuurDen HelderUitgaan

Stiltewandeling door de Grafelijkheidsduinen op 16 september

Adverentie

Den Helder – Landschap Noord-Holland organiseert zaterdag 16 september een stiltewandeling door de Grafelijkheidsduinen. Wandelaars kunnen in stilte ontdekken wat er allemaal tot leven komt bij zonsondergang. Misschien wordt het blauwe uur wel beleefd.

Tijdens de stiltewandeling lopen de deelnemers in het schemerdonker door de natuur. Daarbij kunnen ze ervaren wat de stilte met ze doet. Er is dan ook geen pratende gids aanwezig. De gidsen van Landschap Noord-Holland weten uiteraard wel de weg, maar de natuur laat zich niet regisseren.

De avond valt, de laatste vogels zingen en zoeken hun slaapplaats op. Voor andere dieren is het juist het moment van ontwaken. Heel misschien treffen de wandelaars wel een vos of een uil, maar garanties zijn er niet.

Het blauwe uur
De hoop is op mooi helder weer, zodat ook het ‘blauwe uur’ beleefd kan worden. Een term uit de fotografie die het moment na zonsondergang beschrijft waarop de lucht diepblauw kleurt en prachtige foto’s gemaakt kunnen worden. Dit ‘blauwe uur’ duurt vaak maar zo’n tien minuten.

De stiltewandeling vindt zaterdag 16 september van 19:00 tot 21:00 uur plaats. Jan Verfailleweg 622 vormt het vertrekpunt. Landschap Noord-Holland roept op goede wandelschoenen aan te trekken voor de stiltewandeling. Bij voorkeur reserveren; ter plekke aansluiten is mogelijk maar dan contant en graag gepast betalen.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Back to top button