Den Helder

Team Sportservice start met nieuwe valpreventiecursus

Adverentie

Den Helder – Team Sportservice organiseert dit najaar een nieuwe valpreventiecursus In Balans. Met deze lessenreeks leren deelnemers ook op oudere leeftijd hun spieren in conditie te houden. Voorafgaand is er dinsdag 12 september van 10:00 tot 11:30 uur een informatiebijeenkomst in MFC Boerderij de Schooten.

In de bijeenkomst legt Rina Blondeau, Buurtsportcoach van Team Sportservice uit hoe de cursus eruitziet. “De cursus In Balans is bedoeld voor mensen die willen werken aan hun evenwicht en stabiliteit”, vertelt Blondeau over In Balans. “Voor mensen die graag stevig op de benen willen blijven staan. En voor mensen die al ervaring hebben met vallen of bang zijn om te vallen.”

De training bestaat uit een combinatie van theorie en praktijk. “Je krijgt informatie en tips over spierkracht, balans en het voorkomen van vallen. In de praktijk leer je met oefeningen hoe je sterkere benen krijgt en meer evenwicht. Het gaat dus niet om val breken, maar om juist in balans te blijven en letterlijk steviger in je schoenen te staan”, verduidelijkt de buurtsportcoach.

Duidelijk cursusboek voor thuis
Professioneel opgeleide docenten begeleiden iedere deelnemer op zijn eigen niveau. Bij de cursus hoort ook een cursusboek. Daarin staan alle oefeningen duidelijk beschreven en deze worden met foto’s ondersteund. Zo kan iedere deelnemer thuis blijven oefenen en ook naderhand nog eens terugkijken en de oefeningen herhalen.

Geïnteresseerden zijn welkom de informatiebijeenkomst bij te wonen. Samen met de partner, een vriend of vriendin mag natuurlijk ook. Aanmelden kan via rblondeau@teamsportservice.nl, of te bellen naar 088- 20 373 50. De cursus zelf start dinsdagochtend 26 september om 10:00 uur in MFC Boerderij de Schooten, Gv M v Waardenburgln 22, 1785 JP Den Helder.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Back to top button