SportVideo

Verbouwing Quelderduijn nadert slotfase, damesteam Suns neemt eerste kijkje bij nieuwe thuisbasis (video)

"Het lijkt wel alsof ik in Amerika ben, zo'n zaal is het. Dat verwacht je niet in Den Helder."

Advertentie:

Den Helder – De centrale hal in sportcomplex Quelderduijn begint na een periode van sloop en verbouwingen de finale vormen aan te nemen. De hal vormt straks onder andere de nieuwe thuisbasis van de Den Helder Suns. Het damesteam mocht donderdag een eerste kijkje nemen om de hal aan een grondige test te onderwerpen.

De Den Helder Suns laten binnenkort de sporthal Sportlaan achter als thuishonk en ruilen deze in voor de (bijna) verbouwde sporthal in sportcomplex Quelderduijn. De eerste indrukken waren positief; vooral de woorden ‘groot’ en ‘licht’ klonken als eerste reacties van het team. De sporthal is compleet verbouwd en aan moderne snufjes geen gebrek. Zo krijgen de baskets op de centercourt een eigen tijdklok, hangen er nieuwe scoreborden en kan de zaal met een druk op de knop door scheidingswanden worden opgedeeld in kleinere secties. Daarnaast is er ruimte voor zo’n 1.400 man publiek.

Coach Mario Bennes was verrast bij binnenkomst. “Ik zei het net al, het lijkt wel alsof ik in Amerika ben, zo’n zaal is het. Dat verwacht je niet in Den Helder.” Niet alleen in Den Helder, maar ook vergeleken bij de rest van Nederland mag het team in de handjes knijpen, vindt de coach. “Ik denk dat er weinig zalen zijn die zo groot zijn, met zulke baskets en zo’n vloer.”

Zacht voor de knieën
De nieuwe vloer is een belangrijk kenmerk van de nieuwe hal. Eerder werd verteld dat de nieuwe, zwevende vloer vooral voor de basketbalsport van belang is. De dames van de Suns leggen het nog even uit: “Met basketballen ben je veel aan het springen”, aldus speelster Lotte Toornstra. “Je hoort dat veel speelsters op termijn last krijgen van hun knieën. De manier waarop je neerkomt is belangrijk. Door de lucht onder de vloer is er veel meer demping.” Ook Priscilla van Es merkt duidelijk verschil met de oude sporthal. “Je voelt meer vering en het dribbelt beter. Het is altijd even wennen, maar ik denk dat het wel goed komt.”

Laklaag
Ondanks het voorproefje moeten de dames nog even geduld hebben voordat zij definitief in de hal kunnen trainen. Door een productiefout laat de bovenste laklaag van de vloer los en moet een aantal vloerdelen vervangen worden. Hoewel de nieuwe delen al besteld en onderweg zijn, kost het vervangen nog wat inspanning. De vloerdelen liggen, vergelijkbaar met laminaat, aan elkaar gekoppeld. Hierdoor moet een groot deel van de vloer los om bij de beschadigde panelen te komen. Helder Vastgoed B.V. verwacht dat de trainingen in het najaar dan ook echt kunnen beginnen.

Toon meer

Brent van der Hell

Brent van der Hell is werkzaam bij Regio Noordkop als verslaggever / redacteur TV. Hij is bereikbaar via brent@regionoordkop.nl, of via de telefoonnummers 0627656370 en 0223684609.

Wellicht ook interessant

Back to top button