Expeditie op laarzen door Mariëndal

Marindëal is pas echt te beleven tijdens een zwerftocht. Die kans is er op donderdag 10 oktober om 9.30 uur. In het gebied zijn geen paden, dus samen met de gids van Landschap Noord-Holland kan er dwars door het gebied gestruind worden. Nu het herfst is, zijn laarzen geen overbodige luxe.

Een groot stuk bollenland werd ruim 10 jaar geleden teruggegeven aan de natuur. Nu is het prachtige, ongerepte struinnatuur met kraakhelder water en een rijkdom aan planten en vogels. Een kudde Schotse Hooglanders begraast dit gebied het hele jaar. Het sterke ras is met zijn dikke vacht goed uitgerust tegen wind, regen en kou. Zijn rustige karakter maakt dat het een geschikte bewoner is van natuurgebieden waar ook wandelaars komen.

Trekvogels
Dit seizoen brengt veel moois, waaronder de vele trekvogels. Rotganzen, grauwe ganzen, watersnippen en scholeksters worden dagelijks gezien. Dankzij de laarzen kunnen bezoekers gemakkelijk op de beste plekken komen waar onder andere eenden en steltlopers te zien zijn.

De zwerftocht duurt van 9.30 tot 12.00 uur. Het vertrekpunt is Bezoekerscentrum De Helderse. De kost voor volwassenen is € 7,00 en voor donateurs € 4,00.

Reserveren kan via gaatumee.nl, maar ter plekke aansluiten kan ook.

Exit mobile version