Den Helder

Leerlingen brengen zelfgemaakte bloemen naar de Golfstroom

Kinderen uit groep 8 van basisschool De Dijk in Den Helder brachten op 1 oktober, de internationale Ouderendag, zelfgemaakte bloemen langs bij de ouderen die wonen in de Golfstroom.

Een aantal kinderen uit groep 8 liep samen met juf Nicole richting De Golfstroom, met een bolderkar vol zelfgemaakte bloemetjes en geschilderde glazen potjes. Eenmaal aangekomen werden de bloemetjes in de potjes gedaan en even later liepen de kinderen langs alle woningen op de bloempotjes persoonlijk af te leveren.

Welzijnsmedewerker Wendy Stolk liep met de kinderen langs elke kamer. “Er is veel eenzaamheid onder de ouderen en daarom is het zo leuk dat kinderen van basisschool de Dijk langskomen op deze dag.”

High tea
Er is voor de ouderen in de Golfstroom meer georganiseerd om ze in het zonnetje te zetten op internationale Ouderendag. Zoals een high tea met live muziek in de kantine beneden. De zaal werd vroeg in de ochtend versiert met slingers en ballonnen.

Basisschool De Dijk is vaker aanwezig in de Golfstroom om een lach te toveren op de gezichten van de ouderen. Zo gaan zij daar langs om voor te lezen, pannenkoeken en pepernoten te bakken, kerststukjes te maken en bloembollen langs te brengen.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button