LOS Den Helder

Nieuw politiek programma op LOS radio

De lokale streekomroep Regio Noordkop start zaterdag 5 oktober op LOS Radio met een nieuw politiek programma. Het kan volgens de omroep worden gezien als de opvolger van De Week op Zaterdag.

Elke zaterdag schuiven tussen 11.00 en 13.00 uur drie raadsleden uit de Helderse gemeenteraad aan. Zij bespreken het nieuws van de week en mogen elk een onderwerp aandragen. Ze worden vergezeld door een door de omroep geselecteerde sidekick. Deze ‘aanschuiver’ mag meepraten en ook zelf een onderwerp ter bespreking voordragen. Tijdens de uitzending zijn gasten ook welkom in de studio aan de Torplaan 4. Mocht een van de aanwezigen vervolgens willen reageren of iets willen vragen, dan neemt hij/zij plaats aan de statafel en krijgt het woord.

“Voor het zomerreces heb ik alle partijen gevraagd of ze mee willen doen aan een wekelijks raadsforum op LOS radio”, laat hoofdredacteur Ronald Boutkan weten. “Tot mijn vreugd hebben alle fracties ja gezegd. Het nieuws dat besproken wordt mag politiek zijn, maar dat hoeft niet. Als iemand het over de kermis, de kerstmarkt of het bierfestival wil hebben mag dat ook.”

Wisseling
Elke zaterdag zijn dus drie verschillende fracties aanwezig. “Het schema is zo opgezet dat niet steeds dezelfde combinaties samen zijn”, licht Boutkan toe. “In de eerste uitzending zijn PVV, D66 en de Seniorenpartij in de studio, de week erna (12 oktober) komen Beter voor Den Helder, Behoorlijk Bestuur en de ChristenUnie langs.” Het volledige schema is te vinden op regionoordkop.nl.

De presentatie en techniek van De Nieuwsraad is in handen van Koen Warmerdam. Tot de vaste groep van sidekicks behoren Ronald Boutkan, Jeroen Bodewus en Peter Wijnants. Luisteren kan via 105.6Mhz, via regionoordkop.nl, de gratis Regio Noordkop App en via alle digitale aanbieders van radio en tv. Kijk voor een volledig overzicht op regionoordkop.nl/frequenties.

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, hoofdredacteur van Regio Noordkop. Ronald woont in Julianadorp en is bereikbaar via hoofdredactie@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button