Den Helder

Weer veel belangstelling voor 55+Beurs

Tal van ouderen kwamen dinsdag bijeen in de Stadshal van schouwburg De Kampanje op Willemsoord, voor de jaarlijkse 55+beurs. Organisaties als de FNV, de PCOB, Woontij, de gemeente Den Helder en Notaris Verhoeks waren aanwezig. Natuurlijk ontbrak het ook niet aan kraampjes voor de inwendige mens.

De notaris gaf onder meer informatie over testamenten en, samen met makelaar Van Keulen, lezingen over wat er allemaal komt kijken bij het verkopen van een huis. Tip voor een ieder die in een ver verleden eens een testament heeft opgesteld (voor 2003): kom eens langs, want het erfrecht is gewijzigd en dat biedt mogelijkheden voor de langstlevende echtgenote.

De gemeente had een ‘huiskamer’ ingericht en gaf informatie over onder meer de WMO. “We proberen mensen die met behulp van de WMO langer thuis willen blijven wonen te helpen”, aldus een van de medewerksters. Den Helder is een van de vaste klanten van de beurs. Niet alleen met info over de WMO, maar ook over bijzondere bijstand, handhaving en nog veel meer.

Ook Woontij had een kraam op de beurs. “Wij hebben ook voor 55-plussers mooie woningen”, vertelt Jolanda. “Maar natuurlijk ook voor jongere mensen.” Bij Woontij merken ze ook dat de vraag naar sociale huurwoningen groot is, toch betekent dat niet dat mensen per definitie lang op een wachtlijst staan. Meer over de 55+ beurs vrijdagmiddag tussen 15.00 en 17.00 uur op LOS en Noordkop Radio in het Regio Noordkop Weekoverzicht.

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Julianadorp en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button