Hollands Kroon

Drugspand Hippolytushoef drie maanden op slot

Hippolytushoef – Burgemeester Rian van Dam heeft op donderdag 1 oktober 2020 een drugspand aan de Noordstroeërweg 13A in Hippolytushoef voor drie maanden gesloten. Het ging om een loods waarbij 165 hennepplanten en 2.340 gram droge henneptoppen zijn aangetroffen in een hennepkwekerij.

De sluiting heeft plaatsgevonden op grond van de Opiumwet en het gemeentelijk Damoclesbeleid. Met de sluiting wordt de bekendheid van de loods als drugpand doorbroken en de openbare orde hersteld. Het pand is op 1 oktober 2020 verzegeld door onze toezichthouders.

“Hoewel het in de gemeente Hollands Kroon relatief veilig is, zien we helaas dat de criminaliteit in onze regio toeneemt”, zo meldt de gemeente. “We zien met name een toename van criminaliteit in het ‘stille’ buitengebied van onze grote gemeente. Dit noemen we ook wel ‘plattelandscriminaliteit’. Criminelen uit de ‘onderwereld’ maken graag gebruik van de ‘bovenwereld’ voor hun activiteiten. Om dit soort criminaliteit tegen te gaan en de leefbaarheid in onze gemeente te behouden/verbeteren, starten we binnenkort met het project ‘Schimmige schuren’.”

“Dit doen we samen met onze inwoners, ondernemers, politie, het waterschap, jagers en natuurverenigingen. Binnenkort wordt een enquête verzonden aan deze partijen. De uitkomsten geven ons inzicht in hoeverre de problematiek van niet zichtbare criminaliteit speelt in onze gemeente. Daarnaast is de uitkomst belangrijk om met elkaar maatregelen te kunnen bepalen om criminaliteit tegen te gaan.”

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button