Den HelderPolitiek

Van stoep naar speeltuin: het regenboogzebrapad in de Theodorus Rijkersstraat gaat er echt komen!

Advertentie:

Den Helder – De ludieke buurtactie in de Theodorus Rijkersstraat vlak voor Roze Maandag, waarbij buurtkinderen op een zondagmiddag een regenboogzebrapad van de stoep naar de speeltuin inkleurden, krijgt een permanent vervolg. Mede dankzij de inzet van raadsleden Edwin Krijns en Harmen Krul van het CDA, die pal voor hun motie in de raadsvergadering stonden om een regenboogzebrapad in deze drukke verkeersstraat pal onder de Helderse zeedijk te realiseren.

De opdracht ligt nu bij wethouders Heleen Keur en Tjitske Biersteker om daadwerkelijk namens de gemeente zorg te dragen voor het regenboogzebrapad, waarbij ook de bewoners van de straat betrokken dienen te worden. Het CDA, wat voor stoepkrijt zorgde op die bewuste zondagmiddag, is van mening dat kinderen veilig moeten kunnen spelen en dat daarnaast een signaal wordt afgegeven om bewustwording en tolerantie voor LHBTI-ers te vergroten.

Met de reeds aanwezige regenboogbank, waarop menig voorbijganger al een ‘selfie’ heeft genomen en de wapperende regenboogvlag daarboven, zou uitgerekend op dit punt een regenboogzebrapad een geweldig statement voor de plaatselijke LHBTI-gemeenschap zijn. Het CDA bij monde van raadslid Krijns en fractievoorzitter Krul voelde dit buurtinitiatief feilloos aan en hielden voet bij stuk tijdens een lang en soms verbijsterend debat in de Helderse gemeenteraad. Na een dit keer emotioneel betoog van de CDA-fractievoorzitter wist hij twijfelende en enigszins kritische raadsleden voor de motie te winnen.

Uiteindelijk kreeg het tweetal op de PVV na de volledige raad aan hun zijde: het regenboogzebrapad, van stoep naar speeltuin, in de Theodorus Rijkersstraat gaat er komen. Pieter Blank, fractievoorzitter van de PVDA, opperde spontaan al een vervolg voor de LHBTI-ers om rond de kerstdagen één van de monumenten in Den Helder in regenboogkleuren te verlichten. Ideetje: het stadhuis aan de Kerkgracht?

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button