Cultuur/NatuurDen HelderUitgaan

Veiligheidsregio geeft ontheffing aan De Kampanje

Adverentie

Den Helder – Goed nieuws voor vijf theaters in de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord, waaronder De Kampanje in Den Helder. De grote theaters, met een zaalcapaciteit van meer dan driehonderd bezoekers, hebben toestemming gekregen om maximaal 250 bezoekers te ontvangen in plaats van de 30 bezoekers die Rutte maandagavond in de persconferentie bekend maakte. De ontheffing is per direct geldig.

Het gaat behalve om De Kampanje ook om TAQA Theater De Vest in Alkmaar, schouwburg Het Park in Hoorn, Cool kunst en cultuur in Heerhugowaard en theater De Beun in Heiloo. De veiligheidsregio maakt voor deze theaters een uitzondering omdat ze een regionale functie hebben. Daarnaast kunnen ze meer dan 300 mensen in een zaal kwijt en hebben ze een breed cultureel aanbod.

De voorzitter van de veiligheidsregio beseft dat andere instellingen teleurgesteld kunnen zijn en dat het voor de theaters die wel de ontheffing krijgen het slechts een verlichting is. Maar volgens de veiligheidsregio staat voorop dat verspreiding van het coronavirus moet worden tegengegaan en dat daar ingrijpende maatregelen voor gelden. De theaters met de toestemming voor meer publiek, moeten wel blijven voldoen aan de regels die in de noodverordening staan en de al bestaande RIVM-richtlijnen. De toestemming is voor nu van kracht tot 19 oktober.

Toon meer

NH Nieuws

De bron van bovenstaand bericht is NHNieuws, de provinciale omroep voor Noord-Holland. Zij is mediapartner van Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button