GR2022DH

Petra Bais nieuwe lijsttrekker van VVD Den Helder

Den Helder – De Helderse VVD heeft “met een ruime meerderheid” Petra Bais verkozen tot lijsttrekker richting de verkiezingen volgend jaar. Bais is op dit moment fractievoorzitter van de partij. Wethouder Kees Visser stond bij de vorige verkiezingen op de eerste plek. Hij geeft aan ditmaal geen kandidaat te zijn geweest en heel erg blij te zijn met de keuze voor Bais als nieuwe lijsttrekker.

De campagne van de VVD in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022 zal in het teken staan van verbinding en samenwerking: “Immers; Alleen ga je sneller maar, samen kom je verder”, zo stelt de partij. “Met de keuze voor Petra, met haar kennis en ervaring, haar verbindende manier van optreden en vermogen om mensen te overtuigen, bouwt de VVD-Den Helder enerzijds voort op het vele werk en het mooie resultaat van de afgelopen periode en richt tegelijkertijd de blik naar de toekomst.” Een toekomst die volgens de VVD vele uitdagingen kent, maar ook kansen biedt.

Kees Visser, die bij de vorige verkiezingen de lokale VVD mocht aanvoeren op de lijst geeft in een reactie aan enorm blij te zijn met Petra Bais in de rol van lijsttrekker: “De samenwerking tussen Petra als fractievoorzitter en mijn rol in het college gaat enorm goed. Ze is dus enorm geschikt en dat blijkt ook wel uit de enorme steun die ze vanuit de eigen partij ontvangt. Ik heb er zelf niet meer voor gekozen om me als kandidaat lijsttrekker op te werpen, maar ik kom wel graag nog op de lijst voor de VVD.” De kandidaatstellingscommissie buigt zich de komende tijd over de samenstelling van de rest van de lijst. Visser wil nog niks zeggen over zijn ambities of wensen ten aanzien van het wethouderschap na de verkiezingen. Dat is volgens hem nog te vroeg.

Aan het Noordhollands Dagblad laat Petra Bais weten open de verkiezingen en de periode daarna in te gaan. Zij sluit dan ook nog niemand uit wanneer er eventueel coalities gevormd moeten worden. Bij de laatste raadsvergadering werd toevallig net de eerste gezamelijke motie met Behoorlijk Bestuur aangenomen, om maar een partij te noemen. Verder speculeren over de verkiezingsuitslag en de onderhandelingen daarna noemt Bais koffiedik kijken.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

4 reacties

  1. Een partij die onze westerse beschaving mede om zeep helpt en mede de burger de armoede in jaagt. En het bedrijfsleven subsidieert met geld van de arme burger.

  2. Nou maak je borst maar nat voor de komende 4 jaar .Rutte BV mag nog een termijntje door.

Back to top button
%d bloggers liken dit: