112Den Helder

Rijden onder invloed leidt tot wapenvondst

Adverentie

Den Helder – Een 28-jarige vrouw is door de politie in Den Helder aangehouden op verdenking van het rijden in een auto onder invloed van drugs. Haar bijrijder, een 31-jarige man, mocht het voertuig niet verder besturen omdat zijn rijbewijs al sinds april van dit jaar ongeldig was verklaard. De politie was genoodzaakt ook de man aan te houden toen ze hem even later toch zagen rondrijden in het voertuig. Hij bleek nog wel meer op zijn geweten te hebben.

De speekseltest toonde in beide gevallen aan dat er inderdaad sporen van cocaïne en opiaten in hun lichaam zaten. De bijrijder kreeg naast het rijden onder invloed van drugs ook een verdenking van rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs aan de broek. Bij de insluiting werd er nog meer drugs bij hem aangetroffen, daarnaast had de man een grote hoeveelheid briefgeld in bezit en een tweetal niet op naam staande telefoons. Ook werden er patronen voor een vuurwapen bij de man aangetroffen.

Dit zorgde bij de politie voor het vermoeden dat hij mogelijk in het bezit was van een vuurwapen, dus zijn zij naar zijn woning gegaan. Hier vond de politie meerdere vuurwapens. De man is door de politie overgebracht naar het politiebureau Hoorn en daar ingesloten.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button