Cultuur/NatuurDen HelderJeugd

Trimaran leest voor bij De Groene Vecht

Adverentie
Eline laat de prenten uit haar gedichtenboek zien (DHfoto)

Den Helder – Voor de nationale ouderendag hadden vier leerlingen van De Trimaran zich vrijwillig opgegeven om voor te lezen aan de bewoners van verzorgingstehuis De Groene Vecht. Vol spanning zaten de oudere mensen onder het genot van een bakje koffie te wachten op de toch wel een beetje gespannen leerlingen. Maar dat ijs was snel gebroken. Na een potje Steen, Papier, Schaar mocht Gulistan het spits afbijten. Dit deed zij prima en al snel zaten de bewoners helemaal in haar verhaal.

Vrijwillig
De leerlingen van groep acht was gevraagd om voor te lezen, Asmaa, Kayne, Gulistan en Eline gaven zich hiervoor op. Ze mochten zelf een boek uitkiezen en daar een deel of verhaal uit voorlezen. Kayne had een mooi verhaal over avonturen van een hondje in een verzorgingshuis die per abuis nog wel eens zijn poot optilde. Eline had een gedichtenboek met mooie tekeningen bij zich. Na elk gedicht liet zij de bewoners de prenten van dichtbij bekijken. Na afloop gaven ze alle vier aan dat ze het heel spannend hadden gevonden maar dat het uiteindelijk super leuk was!

Groene Vecht
De zaal zat niet vol, gelukkig maar voor de voorlezende kinderen. Er was net gegeten en veel bewoners waren even een uiltje aan het knappen. De aanwezigen genoten zichtbaar van de mooie verhalen, maar her en der dommelde er toch soms even een bewoner in. Na afloop was er voor de kinderen een lekkere frikandel gebakken. Maar oh jee, één leerling eet geen frikandellen en een andere is vegetariër. Maar daar pasten de medewerkers gelijk een mouw aan, “kom maar mee, dan gaan we een lekker ijsje halen in de keuken!”.

Aan het einde van de voorleesmiddag werden er nog tekeningen aan de bewoners gegeven die gemaakt zijn door de leerlingen van groep 1-2b van de Trimaran.

Asmaa deelt tekeningen uit die groep 1-2 van de Trimaran gemaakt hebben (DHfoto)
Kayne leest voor over een verzorgingstehuis en een plassend hondje (DHfoto)
Toon meer

DHfoto

DHFoto is een vaste redactiepartner van Regio Noordkop. Het bedrijf is gevestigd in Den Helder en bereikbaar via 06 - 52 42 12 11

Wellicht ook interessant

Back to top button