Recensie

Ticket to Paradise (recensie)

Zonnige romantische komedies doen het altijd goed. De bekendste is wel Mamma Mia uit 2008. Regisseur Ol Parker schreef en regisseerde tien jaar later het vervolg Mamma Mia! Here We Go Again. Deze keer schreef hij samen met Daniel Pipski het scenario en nam hij de regie op zich voor Ticket to Paradise. Als je dan ook nog het koningskoppel Clooney en Roberts in je cast hebt is succes zo goed als verzekerd.

Voor George (61) en Julia (54) is het een soort reünie, want met deze rolprent is het de vijfde keer dat ze samen te zien zijn. De vorige keren waren in Ocean’s 11 en 12, Confessions of a Dangerous Mind en Money Monster. Dit keer zien we hoe Lily (Dever) telefonisch haar gescheiden ouders ieder apart uitnodigt om haar diploma uitreiking op de universiteit te komen bijwonen. David (Clooney) en Georgia (Roberts) zijn vijf jaar getrouwd geweest en al 19 jaar uit elkaar. Ze kunnen elkaar niet uitstaan, maar zitten uiteindelijk wel naast elkaar op de tribune bij de uitreiking. Dat levert al gelijk pijnlijke momenten op die toch een beetje gemaskeerd worden om het feest niet te verpesten.

Op vakantie
Lily gaat samen met haar vriendin Wren (Lourd) op vakantie naar Bali. De meiden vermaken zich uitstekend op paradijselijke eiland. Lily leert de knappe jonge zeewierboer Gede (Boutier) kennen en valt als een blok voor hem. Ze wordt helemaal opgenomen in zijn familie en beide willen trouwen. Natuurlijk worden vader David en moeder Georgia op de hoogte gebracht en uitgenodigd om de ceremonie bij te wonen. Uiteraard gaan ze naar Bali, maar ondanks de onenigheid tussen beide vinden ze wel dat het huwelijk niet door kan gaan. Veel te impulsief en helemaal niet goed voor Lily die advocaat wilde worden.

In het vliegtuig naar Bali beginnen de problemen als blijkt dat de twee naast elkaar moeten zitten. Als verrassing voor Georgia verschijnt dan ook nog de piloot Paul (Bravo), die tevens haar vriend is. Zo arriveren de kibbelende ouders op Bali met één missie: Hoe voorkomen we dit huwelijk.

Ticket to Paradise – Universal Studios

Hilarische momenten
Het verhaal geeft genoeg aanknopingspunten om hilarische momenten te creëren. Vooral de dialogen tussen David en Georgia zijn komisch, scherp en ad rem. Ook de gelaatsuitdrukkingen die beide ter beschikking hebben maken het plaatje compleet. George Clooney en Julia Roberts zijn dan ook precies de juiste acteurs voor deze job. Kaitlyn Dever (Bookmark) weet een mooie balans weer te geven tussen onschuldig lief en oplettend intelligent. Ze wantrouwt de bedoelingen van ouders en is ze vaak een stap voor. Billie Lourd (Star Wars) is Lily’s vriendin Wren, die zelf moeilijk aan een relatie kan komen, maar Lily door dik en dun steunt.

Lucas Bravo (Netflix serie Emily in Paris) is de knappe vriend van Georgia, Paul. Hij is gek op Georgia en verrast haar graag. De locatie doet zijn naam eer aan, want het is een prachtig tropisch paradijs met het mooiste weer. De opnamen zijn voor een groot deel in de omgeving van Brisbane (Australië) gemaakt. Alles bij elkaar een prima recept voor een heerlijke feel good komedie.

Regie: Ol Parker
Met: George Clooney, Julia Roberts, Kaitlyn Dever, Maxime Bouttier, Billie Lourd, Lucas Bravo,
Kijkwijzer: 12 jaar

Toon meer

Ad Bak

Ad Bak is de vaste filmrecensent van Regio Noordkop. Eens per week bezoekt hij Kinepolis in Den Helder voor een verslag van een nieuwe rolprent. De recensies worden doorgaans op zaterdagochtend online gezet.

Wellicht ook interessant

Back to top button