Texel

Veel jonge rokers op Texel

Texel – Veel jongeren op Texel kampen met een nicotineverslaving, zo blijkt uit onderzoek van Independer. Het eiland behoort tot de provinciale top 3 van gemeenten waar veel jongeren roken. 13,4 Procent van de jongeren in de leeftijd van 12 tot en met 16 rookt regelmatig, zo blijkt uit het onderzoek.

Tijdens de coronacrisis is het aantal dagelijks rokende 12- tot en met 16-jarigen met bijna een 40 procent toegenomen in Nederland. Dit is opvallend, want in de voorgaande jaren was juist een daling te zien. Onder meisjes is deze toename het sterkst, zo blijkt uit de landelijke cijfers. Het aandeel dagelijks rokende meisjes is tijdens de coronacrisis toegenomen met 56,3 procent, onder de jongens gaat het om een stijging van 25 procent.

In de Kop van Noord-Holland is Texel dus koploper, afgaande op het genoemde onderzoek. Cijfers voor Den Helder zijn er niet, omdat het aantal deelnemers aan het onderzoek hier te laag was. In Hollands Kroon rookt 12 procent van de jongeren regelmatig en in Schagen is dit 9,6 procent. Nergens in Noord-Holland roken zo veel jongeren als in Gooise Meren: 16 procent. In de gehele regio waar GGD Hollands Noorden actief is, ligt het percentage op 7,6 procent.

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Julianadorp en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button