Sport

Eerste winst voor dames Den Helder Suns

Adverentie

Den Helder – De eerste competitiepunten zijn binnen of, zoals de speaker het verwoordde: “we zijn van de nul af”. De dames van de Den Helder Suns boekten zaterdagavond in eigen huis een prima en terechte overwinning op Basketbal Academie Limburg (BAL). Na 42-32 bij rust werd het uiteindelijk 72-55. Uitblinkster van de avond was zonder twijfel Lotte Toornstra, goed voor 27 punten en 12 rebounds.

Coach Mario Bennes begon de wedstrijd met als starters Amber Lewakabessy, Lotte Toornstra, Mecx van Linge en de Amerikaansen Morgan Smith en Brooke Bigot. In de matig gevulde sporthal Sportlaan begonnen de bezoekers goed aan het duel en pakten snel een 0-5 voorsprong. Daarna volgde een 11-0 run voor de Suns en kwam het geloof in een mooie avond. In dit eerste kwart bleken de teams aan elkaar gewaagd, met een 19-17 uitslag als resultaat. In het tweede kwart kwamen de Suns steeds beter in de wedstrijd en lukte het uit te lopen tot de tien punten voorsprong bij rust. Dit was grotendeels te danken aan Toornstra, die in de eerste helft van de wedstrijd tot 20 punten kwam.

Na de pauze brachten Fink en Van Oosten voor BAL de achterstand terug tot 4 punten, maar verder lieten de Suns het niet komen. Dat had ook te maken met BAL, dat maar bleef proberen vanaf de driepuntslijn tot scoren te komen, zelfs als er genoeg ruimte was om voor een tweepunter te gaan. Van de 25 pogingen wist BAL slechts een keer de drie punten te scoren. Bij de Suns waren 4 van de 20 raak. De laatste score van de avond was een vrije worp uit de handen van Brooke Bigot, waarmee de eerste zege dit seizoen een feit was.

Qua spel had captain Amber Lewakabessy niet haar beste avond en oogde nu en dan wat nerveus. Van de Amerikaanse speelsters speelde Bigot uiteindelijk een aardige wedstrijd, maar Smith lijkt nog niet helemaal op haar gemak in Den Helder. De volgende wedstrijd is 7 oktober uit en tegen Leiden. De Suns wonnen hier in de voorbereiding (oefenwedstrijd) nog ruim van. De eerstvolgende thuiswedstrijd is 14 oktober tegen Grasshoppers.

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button