Hollands Kroon

Jelger Miedema Kreileroord veiligste chauffeur 2023

Adverentie

Hollands Kroon – Vrachtwagenchauffeur Jelger Miedema uit Kreileroord is de winnaar geworden van het Nederlands kampioenschap Veiligste Chauffeur 2023. Op het TT Circuit in Assen was Miedema zaterdag de sterkste van alle 16 finalisten. Richard Pieters (Hoogeveen) en Rob van der Hoek (Oostvoorne) legden beslag op de tweede en de derde plaats.

Miedema was volgens de jury excellent in zijn voertuigbeheersing. Met pure controle maakte hij constant de goede keuzes. “Ik ben ontzettend trots! Mooi om nu te winnen nadat ik vorig jaar als tweede eindigde. Deze bokaal krijgt een mooi plekje thuis”, reageerde de 21-jarige Miedema, beroepschauffeur bij J. Miedema Transport.

De 16 finalisten legden allemaal vier proeven af, waarna er slechts drie finalisten doorstoomden tot de grote finale. Tijdens de finale-opdracht werd behendigheid gekoppeld aan alle aspecten van verkeersveiligheid en voertuigcontrole.

Het NK Veiligste Chauffeur vormde het hoogtepunt van de TVM Awards, de naam van het veiligheidsprogramma van TVM verzekeringen. De voornaamste doelstelling van de TVM Awards is het creëren van meer bewustwording voor veilig rijgedrag onder alle weggebruikers en zodoende een bijdrage leveren aan de transport- en verkeersveiligheid in Nederland. Uit handen van Michel Verwoest, CEO van TVM verzekeringen, ontving Miedema de loodzware TVM Award die hoort bij het NK Veiligste Chauffeur.

Toon meer

Richard de Graaf

Richard is werkzaam bij Regio Noordkop als weekendredacteur. Hij is bereikbaar via richard@regionoordkop.nl Nieuws voor de omroep? Stuur het naar nieuws@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button