Uitgaan

Pasar Malam Fusion vol geluid, kleuren en geuren

Adverentie
Spontaan een dansje bij de muziek van de band (DHfoto)

Den Helder – De Pasar Malam Fusion in Hotel Den Helder was dit weekeinde een feestje voor alle zintuigen. De geuren van eten uit verschillende landen kwam je bij binnenkomst al tegemoet. Tel daar de gekleurde kleding en de muziek van verschillende culturen bij op en je hebt de Pasar Malam Fusion. De organisatie hoopte op zo’n drieduizend bezoekers en dat aantal lijkt gehaald te worden volgens de organisatie.

De zaterdag was al een groot succes met veel bezoekers die langs de vele kramen liepen en genoten van de muziek, zang en dans. Het is even wennen al dat daglicht bij zo’n Pasar Malam, maar zo vertelt één van de organisatoren Richard Portier, voor de oudere mensen met rollators en andere hulpmiddelen is het toch wel prettig om wat beter te kunnen zien. ’s Avonds zette Charly Luske de tent eens even lekker op zijn kop en toen begon het al lekker te schemeren, wat de sfeer van de echte markt wel versterkte.

Gerrit en Gabrielle hebben het druk gehad het weekend (DHfoto)
De komende edities willen de organisatoren proberen steeds weer een stapje te maken om ook wat jongeren bij het evenement te betrekken. “We zijn al aardig onderweg als je zo om je heen kijkt, maar om het evenement te kunnen blijven behouden is verjonging wel fijn”, aldus Portier. De kracht van dit evenement zit hem ook in de verschillende aanwezige culturen, er zijn kramen uit Indonesië, de Antillen, Suriname en Afrika.

Bij een kraam komen we Gabrielle en Gerrit tegen. Gabrielle voelt als medium welke stenen bij iemand passen. De hele kraam staat vol met stenen en is er geen passende steen kan deze altijd besteld worden. Zowel de zaterdag als de zondag hadden ze het behoorlijk druk bij de kraam. Of ze tevreden zijn over de contacten en verkochte stenen antwoord Gabrielle: “Meer dan tevreden”!

Toon meer

DHfoto

DHFoto is een vaste redactiepartner van Regio Noordkop. Het bedrijf is gevestigd in Den Helder en bereikbaar via 06 - 52 42 12 11

Wellicht ook interessant

Back to top button