Hollands KroonVideo

Video: Het oogsten gaat beginnen, dus kans op modder op de weg

Adverentie

Hollands Kroon – De herfst komt er aan en dan gaan de agrariërs weer oogsten en dat betekent gladheid op lokale wegen. Verschillende instanties, waaronder Veilig Verkeer Nederland, gemeente Hollands Kroon, Cumela en LTO Noord hebben een actie gestart om de weggebruikers attent te maken op modder op de weg.

Volgen Jan Wouts van VVN (Veilig Verkeer Nederland) zijn er in de loop van de jaren al meerdere ongevallen gebeurd. “De agrariër heeft de plicht om als er modder op de weg dreigt te komen om een waarschuwingsbord te plaatsen. Hierdoor weet de weggebruiker dat hij zijn snelheid moet aanpassen.”

Marbel de Graaf van LTO Noord wilde graag een actie om mensen te waarschuwen. “We wonen in een agrarisch gebied en dat betekent veel landbouwverkeer. Dus kans op modder op de weg. Laten we met zijn allen even rekening houden met elkaar. Vooral in de oogsttijd”, aldus Marbel.

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button