UitgaanVideo

Video: Van aardappel naar friet

Adverentie

Wieringerwerf – Wat gaat er allemaal aan vooraf voordat een aardappel is verwerkt tot friet? Dat hele proces kon je zaterdag 30 september meemaken op de boerderij en vergaderlocatie van ‘Leven van de Wind” aan de Oosterterpweg.

Gewapend met een grote emmer mochten kinderen tot 12 jaar (ouders mochten helpen) aardappelen gaan rooien. Na dit spektakel weer terug met de volle emmer naar de boerderij waar ze de aardappelen konden schillen en in stukjes snijden. Er was een professionele frietbakker aanwezig die de stukjes aardappel tot een zakje friet verwerkte die ter plaatse mocht worden opgegeten.

Verder werd uitgelegd hoe ze gebruikt kunnen worden om er thuis lekkere frietjes van te maken, want die emmer zelf gerooide aardappelen mochten de kinderen mee naar huis nemen. Het was volgens initiatiefneemster Marbel de Graaf met deelname van 400 kinderen een groot succes.

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button