Sport

ZAP blijft overeind

Adverentie

Breezand – ZAP hield zich zondag in de tweede klasse goed staande tegen het sterke HSV. Beide teams waren aan elkaar gewaagd, en ondanks dat er geen enkele treffer viel was het zeker geen saaie wedstrijd.

ZAP had vorige week indruk gemaakt door LSVV met grote cijfers te verslaan. Veel fans rond het veld gingen er vooraf vanuit dat het nu ook weer een doelpunten festival zou worden. Dat zat er echter niet in, beide teams beschikken over een te sterke verdediging om dit mogelijk te maken.

Maarsen
Trainer Marcel Ris had ook deze keer ervoor gekozen dat Dave Maarsen onder de lat stond. Niet iedereen bij de club is het met deze keuze eens. Ris is echter een man die zich niet laat beïnvloeden door fans of reputaties. Toen doelman Devlin van den Bosch met vakantie was mocht Maarsen onder de lat plaats nemen. En dat beviel zo goed dat hij besloot om zijn team niet te veranderen. Van den Bosch zal ongetwijfeld zijn uiterste best doen om weer zijn plek terug te krijgen.

Kansen
Achterin liet de thuisploeg een goede indruk achter. Dylan Kuiper en Edo Krijger waren zeer stabiel en gaven geen krimp aan de tegenstander. Aan de andere kant kreeg ZAP weinig kansen. Yorgo Helleman werd een keer gevaarlijk, en uiteindelijk onderuit gehaald. De arbiter zag het gebeuren maar vertrok geen spier. Vlak voor tijd kreeg HSV nog een grote kans. De arbiter had echter al gefloten. ZAP moet het volgende week zondag 8 oktober uit opnemen tegen SVA.

Toon meer

Albert Bronk

Albert Bronk is sportverslaggever bij Regio Noordkop. Je treft hem bij het voetbal, het wielrennen, hockey, zwemmen, judo en op tal van andere sportieve locaties. Tips, nieuws of suggesties voor Albert? Mail naar sport@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button