Den Helder

Bijeenkomst in Odensehuis over dementie en de sociale omgeving

Het betrekken van de sociale omgeving in het bieden van hulp aan mensen met dementie en hun mantelzorger. In het Odensehuis Den Helder wordt hier volgende week, op woensdag 6 november om 19.00 uur, een bijeenkomst over georganiseerd.

Veel mantelzorgers en vrienden, buren of familieleden van iemand met dementie zullen dit herkennen: “Laat maar weten als ik iets voor je kan doen”. Vaak blijft het daarbij; de mantelzorger vindt het lastig een concrete hulpvraag te stellen. De buur, vriend of familielid wil wel helpen, maar weet niet goed hoe.

Het Odensehuis organiseert daarom een informatief en luchtig programma onder de noemer “Hoe betrek je de buurt?”. In één uur wordt aandacht besteed aan de impact van dementie in de samenleving. Ook komt het stellen van een duidelijke hulpvraag en het bieden van gerichte hulp aan bod.

Deelnemen
Belangstellenden kunnen gratis deelnemen aan de bijeenkomst in het Odensehuis, Kemphaanstraat 24b. Het gebouw staat in de speeltuin van de Vogelwijk. De bijeenkomst duurt iets meer dan een uur. Er zijn geen kosten aan verbonden. Bel voor meer informatie met Peter Wijnants, op telefoonnummer 0646 264 719.

Mantelzorgers worden gevraagd een buur, vriend(in), familielid of verenigingsmaatje mee te vragen.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button