Noord-Holland

Hoogheemraadschap zoekt jeugdbestuurder

Het Hoogheemraadschap is op zoek naar een jeugdbestuurder. Hij of zij is tussen de 13 en 15 jaar en wil meedenken over het waterbeheer in Noord-Holland.

De jeugdbestuurder heeft een leerzame en leuke functie. Dijkversterkingen, rioolwater zuiveren, waterleven en waterbeheer; allemaal boeiende zaken waar de jonge bestuurder zich mee bezig kan houden.

Tot 1 januari 2020 is Rodny Stolk jeugdbestuurder van HHNK. Hij heeft veel leuke en interessante activiteiten ondernomen. Hij vertelt er over op hhnk.nl/jeugdbestuurder. Ook voor de nieuwe jeugdbestuurder staan er de komende twee jaar veel leuke dingen op het programma. Als ambassadeur voor het hoogheemraadschap in de regio, maar ook landelijk in het jeugdwaterschap. De reiskosten worden vergoed en bij een actieve inzet en deelname aan de bijeenkomsten ontvangt de jeugdbestuurder een jaarlijkse financiële vergoeding.

Wat doet het hoogheemraadschap?
Aangezien het steeds vaker regent kost het meer moeite de voeten droog te houden. Zonder stevige dijken en duinen, sloten en gemalen zou op heel veel plaatsen in Noord-Holland niet gewoond kunnen worden. Waar de meesten ook vaak niet aan denken is dat er een heleboel rioolwaterzuiveringen nodig zijn om het toiletwater weer schoon te krijgen.

De jeugdbestuurder maakt deel uit van het nationale Jeugdwaterschap. Dit is een groep jongeren die de Nederlandse waterschappen vertegenwoordigt. Het Jeugdwaterschap heeft als doel jongeren meer te betrekken bij het waterbeheer in Nederland. Daarvoor komen ze in gesprek met interessante mensen zoals ministers. Zie ook jeugdwaterschap.nl.

Aanmelden
Meedenken en meepraten over het waterbeheer in Nederland nu en in de toekomst? Solliciteer dan voor maandag 18 november. Op hhnk.nl/jeugdbestuurder is alle informatie over deze leuke functie te vinden.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button