Hollands Kroon

Mededeling burgemeester over gebeurtenissen familie in Hippolytushoef

Advertentie:
De burgemeester van Hollands Kroon, Rian van Dam.
“Graag wil ik stilstaan bij de gebeurtenissen van de afgelopen week rond de Joodse familie in Hippolytushoef. Een onderwerp dat ons allen de afgelopen dagen zeer heeft bezig gehouden, beroerd en geëmotioneerd. En ook mij heeft het bijzonder geraakt.”

“Nogmaals wil ik met klem benadrukken dat wij dit soort gedrag weerzinwekkend vinden en nooit zullen accepteren binnen onze gemeenschap. Iedereen kan en mag in Hollands Kroon wonen ongeacht geloof, kleur of ras. Ik heb het getroffen gezin inmiddels bezocht en in samenspraak met onze partners zoals de politie en jongerenwerk wordt hard gewerkt aan maatregelen.”

“Om dit soort heftige incidenten in de toekomst mogelijk te voorkomen, hebben we elkaar nodig. Elkaars ogen, elkaars voelsprieten, elkaars verantwoordelijkheidsgevoel en elkaars steun. Die van mij, die van de politie, maar ook die van raadsleden en die van u, onze inwoners. Alleen samen kunnen we er voor zorgen dat dit soort gedrag in de toekomst wordt uitgebannen. We hebben de eerste stappen inmiddels gezet, ik hoop dat we dit pad verder zij aan zij kunnen bewandelen en samen de schouders er onder kunnen zetten.”

Rian van Dam
burgemeester

Toon meer

Ronald Boutkan

Ronald Boutkan is werkzaam als hoofdredacteur / algemeen directeur van Regio Noordkop. Ook presenteert hij Ron & Geer, Hollands Glorie en werkt hij mee aan De Week op Zaterdag, allen radioprogramma's van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button