Maritiem

Mooie nieuwe klus voor Luyt

Het casco van de nieuwe Engelse boomkorkotter “Georgina of Ladram” is donderdag te water gelaten bij IBIS in Burgum. et nieuwe schip zal via Lemmer naar Den Oever worden gesleept, waar LUYT begint met de afbouw en de volledige installatie en inrichting van machines.

Het omvangrijke schip heeft een lengte van 35,25 meter, een breedte van 8,70 meter en een diepte van 5,20 meter. De BM 100 wordt het tweede Engelse nieuwbouwschip dat LUYT als hoofdaannemer in de vaart brengt voor rederij Waterdance Ltd. Vorig jaar heeft LUYT al het nieuwbouwschip E1 / “Nichola of Ladram” , een krabbenvissersvaartuig (Crabber Vivier) voor Waterdance opgeleverd. Waterdance Ltd. was bij de tewaterlating vertegenwoordigd door Rowan Carter (eigenaar) en Nigel Blazeby (manager) die speciaal waren overgekomen uit Engeland.

Luyt heeft het ontwerp van de BM 100 in eigen beheer ontwikkeld en uitgewerkt in samenwerking met Marimecs Marine Design & Engineering. Dit nieuwe schip wordt uitgerust met een elektrisch aangedreven 10-trommel vislier van eigen fabricaat, een schroef en tunnel van 3,2 meter en een 1000 pk ABC hoofdmotor. LUYT is als hoofdaannemer verantwoordelijk voor het complete nieuwbouwtraject: van ontwerp, cascobouw, afbouw tot en met inbedrijfstelling en oplevering.

Bron en foto: https://www.luytgroep.nl/

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Julianadorp en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button