Den Helder

Zwembadbassins Den Helder tijdelijk gesloten voor herstelwerk

Het zwembad in Den Helder is in december twee weken gesloten voor recreatief gebruik. Dat is nodig voor herstelwerk aan de bassins.

In de periode van zondag 8 december tot en met 27 december 2019 zijn het recreatiebassin en het uitzwembassin gesloten vanwege herstelwerkzaamheden. Het trainingsbassin en het buitenbassin zijn dan nog wel de gehele dag geopend. Vanaf zondag 15 december tot en met 27 december 2019 is het zwembad in het geheel gesloten voor recreatief gebruik.

De werkzaamheden zijn nodig bij de vier baden. Daar loopt water over de rand naar een filtersysteem en gelijktijdig wordt het water vanuit een buffer aangevoerd. Bij de bouw van het zwembad zijn echter fouten gemaakt met de afdichting, waardoor het nu noodzakelijk is zowel bij de buffers als goten een nieuwe coating aan te brengen.

Wie betaalt?
Er is nog steeds gesteggel over wie nu eigenlijk verantwoordelijk is voor de gemaakte fouten en dus ook over wie het moet betalen. Mogelijk komt daar zelfs nog een rechtszaak over.

Het zwembad moet dus tijdelijk dicht en dat betekend inkomstenderving. In de contracten met de gemeente staat dat als het zwembad dicht moet voor onderhoud, de inkomstenderving voor rekening van het zwembad zelf is. De zwembaddirectie is echter van mening dat hier natuurlijk geen sprake is van regulier onderhoud, maar dat het te maken heeft met fouten tijdens de bouw. Ook hier is dus de vraag: wie betaalt?

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button