Hollands Kroon

Online kaarsje branden tijdens Allerzielen

Oosterland – In aanloop naar Allerzielen biedt Zin in Oosterland de mogelijkheid een digitaal kaarsje te branden voor mensen die zijn ontvallen. Dat kan via hun website.

De eerste zondag van november staat in de Michaëlskerk van Oosterland al decennialang in het teken van Allerzielen. Op die dag krijgt iedereen de mogelijkheid een kaars te branden in het kerkgebouw. Dit keer is vanuit een lege kerk toch een lichtzee ontstaan ter nagedachtenis aan iedereen op en rond Wieringen die zijn ontvallen. “Wij hopen u zo te steunen in deze tijd van herdenken van diegenen die ons zijn ontvallen”.

Digitale lichtzee
Zin in Oosterland hoopt deze digitale lichtzee te vergroten. Vanwege de corona-pandemie kan eenieder dit keer digitaal een kaars aansteken door middel van een persoonlijke boodschap. Die wordt vervolgens gepubliceerd.

Theoloog en tekstdichter Karen Hagg, verbonden aan Zin in Oosterland, maakte wederom een ontroerend gedicht dat gecombineerd is met een bijpassende video die opgenomen is in de Michaëlskerk. “Het is of de kerk vanuit de verte je een uitgestoken hand biedt, een moment van bezinning in deze vreemde en onzekere tijden, om op adem te komen en te weten dat we, ook als we niet fysiek bij elkaar komen in de kerk, toch verbonden kunnen blijven”, aldus Karen Hagg.

Vol van leven
Sinds maart is het veelal stil en leeg in de Michaëlskerk in Oosterland. Onwerkelijk is dat, want deze kerk is al jarenlang vol van leven. In het oeroude gebouw vinden mensen van ver en dichtbij een thuis bij levensvragen in de oecumenische vieringen en een cultureel podium met onder andere exposities, concerten en theatervoorstellingen. Die activiteiten zijn allen geannuleerd. Vanwege de corona-pandemie volgt wel tweewekelijks een nieuwe bijdrage op zininoosterland.nl.

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button