Den HelderVideo

Bibliotheek School 7 deelt gratis boeken uit (video)

Adverentie

Den Helder – In het kader van de actie ‘Nederland Leest’ delen bibliotheken in Nederland het boek ‘De Wandelaar’ van Adriaan van Dis uit. De actie duurt de gehele maand november en is in het leven geroepen om lezen te stimuleren.

Het thema van dit jaar is ‘Over de grens’. Met een boek kan de lezer namelijk de hele wereld over reizen. Het boek van Adriaan van Dis speelt zich af in Parijs en sluit dus goed aan bij het thema. Dat vindt ook Wandelcoach Jasper Tolhuijs, die bij de aftrap van de maand helpt met het uitdelen van de boeken: “Lezen is een goede manier om te reizen, eigenlijk een soort mentaal wandelen.” Ook Willy de Greef van de bibliotheek in Den Helder vindt het boek goed gekozen: “Stap over de grens en ontmoet anderen in verhalen, dat staat helemaal centraal in het boek”.

De actiemaand beoogt om lezers bij elkaar te brengen en hetzelfde boek te laten lezen. Boeken helpen lezers in gesprek te raken. Om dat te stimuleren organiseren bibliotheken ook bijbehorende activiteiten. Kijk voor de activiteiten in Den Helder op de website van bibliotheek School 7. Het boek is gedurende de maand november gratis op te halen in alle Nederlandse bibliotheken zo lang de voorraad strekt.

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button