112

Kotter dreigt te zinken, lichte watervervuiling in haven Den Oever

Den Oever – De brandweer is maandagmorgen gealarmeerd voor een incident op het water. De viskotter WR 19 Espada aan de Havenkade in Den Oever maakt water en dreigt te zinken.

De machinekamer is vol met water aangetroffen door de bemanning. De brandweer heeft het ruim leeggepompt op het oppervlakte water. Hierdoor is ook olie meegekomen in het water. De havenmeester heeft een bedrijf ingeschakeld en die zal inspectie doen in het water van de haven, in verband met de vervuiling en de nodige actie ondernemen.

De kotter wordt afgesleept naar een olieponton, hier wordt het restant van het vervuilde water uit de machinekamer gepompt en kan onderzocht worden wat de oorzaak is van de lekkage.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button