Hollands Kroon

Loes den Hollander wint oeuvreprijs “De Gouden Vleermuis”

Wieringerwaard – Loes den Hollander ontving uit handen van Jan Slagter van omroep MAX De Gouden Vleermuis. Om hiervoor in aanmerking te komen moet je tenminste vijf thrillers hebben gepubliceerd. De jury heeft haar unaniem uitgeroepen tot winnaar. De prijs bestaat uit een sculptuur, een oorkonde en een geldprijs van €5000,-.

Loes schrijft al sinds haar 8e. Begonnen met gedichtjes, later columns, daarna verhalen en tenslotte haar eerste boek “Vrijdag”. Sinds 2006 heeft zij 27 thrillers, een roman, drie verhalenbundels en drie novelles geschreven. Totaal heeft zij al een miljoen boeken verkocht.

Nadat zij in 2001 een verhalenwedstrijd bij het weekblad Libelle won is zij serieus gaan nadenken over een carrière als schrijfster. In 2006 is zij gestopt met haar werk in de zorg als directeur van een zorginstelling.

In oktober verscheen thriller nummer 27 “je bent aan de beurt”. Dit boek is te koop in de boekhandel als paperback, e-book en luisterboek.

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button