SportTexel

Denise Betsema tweede in zware Koppenbergcross

Oudenaarde – Als eerste wedstrijd voor het X2O-klassement werd dinsdag 1 november de zware Koppenbergcross verreden. Een veldrit waarin klimmen en dalen met stijgingspercentages tot 22 procent voorkomen. Vanaf de start kwamen de Nederlandse veldrijdsters Fem van Empel, Denise Betsema (Texel) en Shirin van Anrooij op kop en zouden in deze volgorde over de finishlijn komen op de top van de Koppenberg.

Een bult van 79 meter hoog in het Vlaamse land. Na twee van de vijf af te leggen ronden versnelde van Empel en liet haar twee medekoplopers definitief achter zich. Met nog twee ronden te gaan nam Denise afscheid van Shirin om haar tweede plaats zeker te stellen. In dit X2O-klassement worden de gemaakte eindtijden bij elkaar opgeteld. De eerste drie deden dan ook goede zaken door de concurrentie op minuten afstand te rijden. Ook wist Betsema nog 10 bonusseconden te scoren. Deze worden van de eindtijd afgetrokken.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button