Den Helder

Eerste 500 kunstwerken van Rob Scholte te koop aangeboden

Den Helder – De executieveiling van de kunstcollectie van Rob Scholte is begonnen. Op de website van BVA Auctions staan de eerste 500 werken te koop aangeboden. Het gaat vooral om schilderijen en andere ingelijste werken. Voor de duurste kunstwerken geldt een openingsbod van minimaal 1500 euro, maar er staan ook stukken voor 10 euro te koop.

De executieveiling is het resultaat van een jarenlange juridische strijd tussen Scholte en de gemeente Den Helder. Tot op het laatste moment heeft de Amsterdamse kunstenaar geprobeerd de veiling tegen te houden. Na meerdere rechterlijke uitspraken kreeg de gemeente dan toch het groen licht om tot verkoop over te gaan om de schulden die Scholte heeft daarmee (deels) af te lossen. Scholte meent dat zijn collectie als geheel miljoenen waard is, maar de gemeente verwacht met de online veiling slechts een paar ton op te halen.

Op donderdag 17 en vrijdag 18 november kunnen de werken van Scholte in het echt worden bekeken. Zo kunnen potentiële kopers zien wat zij aanschaffen. Op 28 november kunnen kopers hun nieuwe aanwinst ophalen in Amersfoort. De veiling van deze 500 schilderijen duurt tot en met 21 november 18:00 uur. De totale collectie telt ongeveer 8.000 kunstwerken. Deze worden steeds in delen gepubliceerd bij BVA. In maart zouden de laatste werken geveild moeten zijn.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button