Hollands Kroon

Hollands Kroon zoekt vrijwilligers om in het zonnetje te zetten

Hollands Kroon – Vrijwilligers maken het verschil en zijn van onschatbare waarde, dat zegt de gemeente Hollands Kroon. Daarom wil de gemeente vrijwilligers laten weten dat hun werk zeer op prijs wordt gesteld en ze belonen. Iedereen die een vrijwilliger kent die wel een extraatje verdient vanwege zijn of haar tomeloze inzet kan deze nu aanmelden.

Inwoners van Hollands Kroon kunnen ook zichzelf als vrijwilliger aanmelden. Dit kan via de website van de gemeente. Daar staat een formulier dat ingevuld kan worden. Daar krijgt eenieder van 1 tot 20 november de tijd voor. Veel verenigingen, stichtingen en organisaties maken gebruik van vrijwilligers. Zij functioneren alleen met hun inzet. Samen zorgen zij voor leefbare dorpen, voor verbinding tussen mensen en voor gezelligheid en sportiviteit. “Wij vinden het enorm belangrijk om hen in het zonnetje te zetten omdat we dit ontzettend waarderen. Meld hem of haar dus bij ons aan!”

Om in aanmerking te komen dienen de vrijwilligers aan een aantal voorwaarden te voldoen. Vrijwilligerswerk is werk dat u onbetaald en onverplicht gebeurt, voor anderen of voor de samenleving. In het algemeen gelden de volgende voorwaarden voor vrijwilligerswerk: Het werk is in het algemeen belang of in een bepaald maatschappelijk belang, het werk heeft geen winstoogmerk, het werk kost de arbeidsmarkt geen banen en komt niet in de plaats van een betaalde baan en de vrijwilliger ontvangt geen vergoeding voor het werk.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button