Den HelderSport

Kitesurftocht van Hoek van Holland tot Den Helder weer van start

Advertentie:

Den Helder – Voor de vijfde keer vindt de kitesurfmarathon Hoek tot Helder plaats. Aanstaande woensdag 2 november is het zo ver: Een 130 kilometer lange strijd langs de Nederlandse westkust, waarbij honderden fanatieke kitesurfers de onstuimige Noordzee trotseren om geld in te zamelen voor de Hartstichting. Op dit moment is de teller voor de Hartstichting voorbij een half miljoen euro, het exacte bedrag wordt na het evenement bekendgemaakt.

Hoek tot Helder is in de vijf edities uitgegroeid tot het bucketlist-event voor kitesurfers wereldwijd. Alle kaarten waren binnen twaalf minuten uitverkocht. Deze keer doen er vijfhonderd kiteliefhebbers mee. De tocht start woensdag om 07:00 uur in Hoek van Holland. Met een hemelsbrede afstand van 130 kilometer is dit de langste “downwind” kitesurftocht ter wereld die in één dag wordt afgelegd. Netto leggen deelnemers zelfs tot wel 200 kilometer af.

Onder de deelnemers zijn ook bekende gezichten te vinden. Zo doet onder andere oud-schaatser Mark Tuitert mee. De tocht trekt ook kite pro’s aan waaronder wereldkampioen Kevin Langeree en Lasse Walker. De volledige opbrengst van de afgelopen edities ging naar baanbrekend wetenschappelijk onderzoek naar hart- en vaatziekten. Daarnaast zijn er al meerdere levens gered met de AED’s die met dank aan Kite 4 Charity langs de Nederlandse kust werden geplaatst. De finish in Den Helder is bij Fort Kijkduin tussen 15.30 en 16.30.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button