Den Helder

Buurthuis in Visbuurt mogelijk naar Maranathakerk

Advertentie:

Den Helder – Buurthuis De Viskom in de Helderse Visbuurt verhuist mogelijk naar de Maranathakerk. Gesprekken daarover worden gevoerd, zo meldt het college van Den Helder in reactie op door Behoorlijk Bestuur gestelde raadsvragen.

Naar aanleiding van diverse verhalen die in de Visbuurt de ronde gaan heeft de fractie van Behoorlijk Bestuur voor Den Helder & Julianadorp enkele vragen aan het college gesteld. Deze verhalen veroorzaken volgens de fractie momenteel onrust onder de bewoners van de Visbuurt.

In de buurt gaat volgens BB het verhaal rond dat het buurthuis in verband met achterstallig onderhoud gesloopt gaat worden. “Het is ons bekend dat het buurthuis in een slechte staat van onderhoud verkeert”, aldus het college. “De gemeente heeft in gesprekken met de Stichting Vastgoed Buurtcollectief de suggestie gedaan om het buurthuis te vestigen in de Maranathakerk. De kerk is qua onderhoud uitstekend en volledig verduurzaamd. De gemeente voert momenteel verkennende gesprekken met de Stichting Vastgoed Buurtcollectief. Het is ons niet bekend welke plannen de Stichting met buurthuis De Viskom heeft.”

Eventuele sloop/(ver)bouw/verhuizing van de Viskom heeft volgens het college geen gevolgen voor de aangrenzende speeltuin. Het gerucht dat de Vomar graag wil uitbreiden is bij het college niet bekend, maar het college meldt wel: “Een uitbreiding van de supermarkt is niet mogelijk volgens het parapluplan supermarkten.”

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button