Hollands KroonUitgaan

Landgoed Hoenderdaell is het ‘Leukste uitje van Noord-Holland 2024’

Advertentie:

Anna Paulowna – Landgoed Hoenderdaell is verkozen tot ‘Leukste uitje van Noord-Holland’. Dat blijkt uit de ANWB-verkiezing van het ‘Leukste uitje van Nederland 2024’. Vertegenwoordigers van Landgoed Hoenderdaell hebben dinsdag tijdens de feestelijke prijsuitreiking een gouden award ontvangen. De zilveren en bronzen award gaan dit jaar naar Marinemuseum Den Helder en Maritiem- en Juttersmuseum Flora in De Koog.

Ruim 114.000 stemmen zijn uitgebracht zowel op landelijk niveau als per provincie. 67.531 ANWB-leden bepaalden wie zich in elke categorie (provincie en landelijk) de gouden, zilveren en bronzen winnaars mogen noemen. De uitjes werden door ANWB-leden beoordeeld op aanbod, faciliteiten, klantvriendelijkheid, sfeer en prijs-kwaliteitverhouding.

Belangrijk bij ondernemen uitje
Uit onderzoek van de ANWB onder 100.000 Nederlanders blijkt dat bijna de helft het aanbod van uitjes in de eigen provincie belangrijk vindt. Vooraf tickets kopen blijft populair, vooral onder jongeren. Van de 18-29-jarigen koopt 98 procent wel eens vooraf een ticket. Onder 60-plussers is dit 83 procent. Voor een toegangsticket wil de helft van de bezoekers maximaal 20 euro uitgeven en een derde wil tot 50 euro per persoon betalen. Voor parkeren zijn bezoekers over het algemeen bereid om maximaal 5 tot 10 euro te betalen. Voldoende parkeermogelijkheden is voor 30 procent zeer belangrijk bij de keuze van een uitje.

Door de gestegen levenskosten onderneemt één op de drie Nederlanders minder uitjes. Daarnaast onderneemt 30 procent voor minder dure uitjes en kiest 21 procent vaker voor spaar- en kortingsacties. Een gezond aanbod in eten en drinken is voor 44 procent van de bezoekers belangrijk. Al wil de meerderheid van de mensen hier niet extra voor betalen. Duurzaamheid is een steeds belangrijker aspect, de meerderheid van de Nederlanders (70%) houdt hier rekening mee bij het kiezen van een uitje. Waar bezoekers het meest opletten zijn afvalscheiding, dierenwelzijn en watertappunten.

Sinds 2010 organiseert de ANWB de verkiezing van het ‘Leukste uitje van Nederland’. De verkiezing is onderdeel van ANWB Eropuit. Kijk voor alle winnaars van de Leukste uitjes per provincie en de winnaar van Leukste uitje van Nederland op www.anwb.nl/leuksteuitje.

Toon meer

Calvin Vliegen

Calvin Vliegen is sinds november 2023 als videoverslaggever/editor werkzaam bij Regio Noordkop. Calvin is bereikbaar via calvin@regionoordkop.nl of telefonisch via 06-27656370.

Wellicht ook interessant

Back to top button