Vido wint eerste zaalwedstrijd

Voor de jeugd van Vido (Wieringerwerf) stond zaterdag de eerste competitiewedstrijd in de zaal van op het programma. Deze eerste wedstrijd was thuis tegen een bekende; HBC uit Heemskerk/Beverwijk. Op het veld waren de teams twee keer erg aan elkaar gewaagd, waar Vido beide keren aan het langste eind trok, maar deze uitslagen waren zeker geen garantie voor winst in deze zaalwedstrijd.

De wedstrijd begon met Julia van der Meer, Vicky Zhu, Joost Gouwenberg en Emma Gouwenberg in de basis. Floor Schellevis en Tristan Struik begonnen op de bank, maar de gehele wedstrijd werd er doorgewisseld, zodat iedereen aan zijn/haar speelminuten zou komen.

In de eerste helft ging het over en weer en al snel bleek dat beide ploegen weer aan elkaar gewaagd waren. Het was Julia van der Meer die de nul van het scorebord wist te halen door van zeer verre afstand te scoren. Vlak daarna werd het 1-1. In het eerste kwart wist Joost Gouwenberg met een kansje onder korf te scoren, waardoor het 2-1 werd. Tijdens het tweede kwart werd niet gescoord en de rust werd ingegaan met een 2-1 voorsprong.

Volop kansen
Na rust speelde Vido een sterk derde kwart en werden meerdere doelpunten door Joost Gouwenberg gemaakt. De aangeef werd goed neergezet en er werd steeds goed vrijgelopen, zodat de bal snel rond kon gaan. Door het felle en snelle spel konden de kansen gecreëerd worden. Na rust werd het 3-1 en 4-1 en na de 4-2 werd het 5-2 en 6-2. HBC creëerde ook veel kansen, maar was minder gelukkig in de afronding. Een spannend laatste kwart zou volgen. Vido zakte een beetje in, waardoor HBC nog meer kansen kreeg en hier ook een aantal van benutte. Het werd uiteindelijk 6-5 met nog een aantal minuten op de klok. Door de rust te bewaren en alleen over te spelen als het kon wist Vido de voorsprong te behouden en was de eerste winst in de zaal een feit. Wederom een knappe prestatie in een wedstrijd waarin beide teams weer aan elkaar gewaagd waren.

De strafworpenserie werd gewonnen met 5-4; doelpunten werden gemaakt door Floor Schellevis, Julia van der Meer, Tristan Struik, Emma Gouwenberg en Joost Gouwenberg. De volgende wedstrijd is uit tegen Groen Geel.