Den HelderSport

Gemeente en Team Sportservice reiken sportpenningen uit

Den Helder – Het Sportgala 2020 is afgelast. Dat is het slechte nieuws, maar er is ook goed nieuws. Namelijk dat het nomineren voor deze gemeentelijke sportprijzen nog wel mogelijk is en dat de Parade der Kampioenen doorgaat. Elke sporter die aan de criteria voldoet, kan rekenen op een gemeentelijke sportpenning.

Team Sportservice Den Helder organiseert elk jaar het Sportgala in opdracht van de gemeente Den Helder en in samenwerking met de gemeente en de Sportfederatie. Door de corona kan dit niet in de huidige vorm plaatsvinden. Jordy van Kesteren van Team Sportservice laat weten. “Toch kan iedereen nog sporters nomineren. De nominaties van dit jaar worden namelijk verplaatst en samengevoegd met die van 2021. Dus ken je een sportman, -vrouw, -talent, -ploeg of -coach die een bovengemiddelde sportprestatie heeft geleverd? Geef deze persoon dan op”, nodigt de buurtsportcoach uit om te reageren. “Dat geldt overigens ook voor de oeuvreprijs. Wie vind jij dat daarvoor in aanmerking moet komen?”

Iedereen kan voordragen
Kandidaten voor deze categorieën kunnen door iedereen worden voorgedragen: een vereniging, familie, vrienden of door de sporter zelf. De jury kiest per categorie de genomineerden. Het uitgangspunt is drie nominaties per categorie.

Naast de gemeentelijke sportprijzen reiken Team Sportservice, de gemeente en de Sportfederatie jaarlijks ook sportpenningen uit. Deze Parade der Kampioenen kan dit jaar wel doorgaan. “Daarvoor hoeven we namelijk niet per se bijeen te komen in een zaal. Normaal gesproken is het Sportgala in De Kampanje, omdat het een groots evenement is. We willen toch iets doen voor de topsporters uit onze stad. Daarom hebben we met de gemeente afgesproken om het in een ander jasje te steken. Hoe, daar wordt nog hard over nagedacht”, glimlacht Jordy van Kesteren.

Om in aanmerking te komen voor een gemeentelijke sportpenning moet de sporter minimaal een titel behaald hebben bij een door het NOC*NSF erkend kampioenschap. Het moet hier gaan om een NK, EK of WK. Aanmelden via het aanmeldformulier.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button