Hollands Kroon

Gevaarlijke kruising wordt nog dit jaar veilig gemaakt

Advertentie:

Barsingerhorn – Drie kruisingen op de provinciale weg N248 tussen Schagen en Kolhorn worden nog dit jaar veiliger gemaakt. Zo komen er extra verkeersborden en wordt betere belijning aangebracht, te denken valt aan haaientanden. Eerder kwamen twee scholieren van 14 en 16 jaar op een van de kruisingen om het leven.

Nadat het vorig jaar gruwelijk mis ging en de 14-jarige Dyano uit Julianadorp om het leven kwam door een aanrijding op de bewuste kruising bij Barsingerhorn, is de provincie met wegbeheerder Waaksaam gaan onderzoeken hoe het er veiliger kon. Nu er weer een scholier, is verongelukt, de 16-jarige Tijme uit Wieringerwaard, moest er snel iets gebeuren.

Daarop is besloten aan beide kanten van de kruispunten extra verkeersborden te plaatsen. Deze komen onder het licht van lantaarnpalen te staan, zodat ze meer opvallen. Verder wordt de belijning aangepast. “Het gaat erom dat fietsers en automobilisten zien dat daar oversteekplaatsen zijn”, zegt woordvoerder Selina Douma van de provincie.

‘Op papier veilig’
Waarom juist deze weg zo gevaarlijk is, durft Douma niet te zeggen. “Op papier is de bewuste kruising veilig. Het is overzichtelijk en er staan geen bomen, maar de praktijk blijkt anders met de twee dodelijke ongelukken en ook meerdere bijna-ongelukken.”

De provincie gaat ook kijken of op de lange termijn aanvullende stappen moeten worden genomen om de veiligheid van de N248 te verbeteren, naast de kleine maatregelen.

Toon meer

NH Nieuws

De bron van bovenstaand bericht is NHNieuws, de provinciale omroep voor Noord-Holland. Zij is mediapartner van Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button