Hollands Kroon

Honderden nieuwe bomen in Hollands Kroon

Hollands Kroon – Er zijn al op diverse locaties bomen geplant afgelopen jaar. Ook dit plantseizoen (november-maart) plant de gemeente Hollands Kroon weer op diverse locaties bomen om de gemeente groener te maken. Als alle bomen zijn geplant is Hollands Kroon ongeveer 500 bomen rijker.

Helaas verdwijnen nog veel bomen in Hollands Kroon door ziektes, extreem weer (storm) en ouderdom. Daarom werkt gemeente Hollands Kroon aan het realiseren van een groenstructuurplan (bomenplan) voor de gemeente. Het doel van dit plan is de komende tien jaar ongeveer 7.000 nieuwe bomen in de openbare ruimte van Hollands Kroon te planten.

Kortom Hollands Kroon wordt groener en daarmee wordt een steentje bijgedragen aan het tegengaan van de klimaatsverandering en het verbeteren van de biodiversiteit. Hierover meedenken? Vul dan de mini-enquête in.

Toon meer

Jamie Verboon

Mijn naam is Jamie Verboon (20) studente aan het Mediacollege in Amsterdam. Tijdens mijn stage bij Regio Noordkop richt ik mij vooral op redactiewerk en radio. Ik ben bereikbaar via jamie@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button