PVV vreest protest KOZP bij basisscholen

Den Helder – Of het klopt is onduidelijk, maar de Helderse fractie van de PVV vreest de komst van ‘linkse activisten’ van Kick Out Zwarte Piet. Die zouden willen protesteren bij Helderse basisscholen.

De partij haalt haar informatie uit enkele lokale Helderse Facebookgroepen en wil nu van de burgemeester weten of hij op de hoogte is. Zo ja, “wanneer heeft KOZP aangekondigd te gaan demonstreren bij Helderse basisscholen? En zijn er afspraken gemaakt met deze linkse activisten van KOZP? Zo ja, kunnen wij inzage krijgen in alle onderliggende documenten?”, aldus de raadsleden Feeburg en Van den Born.

“Is de burgemeester het met de PVV eens dat dit soort demonstraties niet bij scholen thuis horen? Is de burgemeester van plan er alles aan te doen om deze mogelijke demonstraties te voorkomen, zodat de kinderen van onze gemeente niet in aanraking komen met deze linkse activisten?” Burgemeester Nobel liet dinsdag overigens, na afloop van zijn bezoek aan LOS radio, weten (omdat deze vragen hem toen juist bereikten) dat er helemaal geen sprake is van een aankondiging van protesten. Waar die berichten uit de facebookgroepen dan vandaan komen en waar dat op is gebaseerd is onduidelijk.

Mobiele versie afsluiten