Overige

Boosterprik: pas op voor valse e-mails

Noordkop – Nu meer mensen worden opgeroepen voor een boosterprik, neemt ook de cybercriminaliteit toe. Fraudeurs hopen geld afhandig te maken van mensen die niet weten hoe het vaccinatieproces werkt. Het dringende advies luidt: open de valse e-mails niet en gooi ze ongelezen weg.

De GGD nodigt mensen nooit per mail uit voor een vaccinatie. Bovendien is de prik vrijwillig en gratis. Geen enkele GGD vraagt om een bankrekening of om geld over te maken. Uitnodiging voor de boostervaccinatie gebeurt via een brief van het RIVM.

De valse e-mails, ook wel phishingmails genoemd, zijn door heel Nederland verstuurd. In de e-mail staat een link, als daarop wordt geklikt, komt men in een nagebouwde bankomgeving terecht. Fraudeurs proberen op deze manier geld van onder andere senioren te krijgen.

Klik hier voor meer eer info over de booster prik.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button